Web Analytics Made Easy - Statcounter

این سخن محمدیاسر طیب نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه است که در گفت و گو با الف با بیان اینکه صنعت فولاد یکی از حوزه هایی بود که در آن موفقیت های خوبی را کسب کردیم ادامه داد: صنعتی مانند فولاد مبارکه جز صنایع مادر است.هم در بالادست خودش چندهزار کارخانه فعالیت میکنند و هم در پایین دستش محصولاتش در حدود سه هزار کارخانه استفاده میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در حوزه انرژی با بحران مواجه هستیم.

به گفته وی سال گذشته قریب 20هزار میلیارد تومان درآمد از دست رفته ناشی از قطعی گاز و برق تنها در فولاد مبارکه  وجود داشت.زمانی که این عدد در همه ی بخش های این صنعت حساب میشود ، در مقایسه با بودجه عمرانی دولت عدد بزرگی میشود و بدین صورت خسارت های فراوانی به اقتصاد کشور وارد میشود.دولت ها در این حوزه ها تعهداتی دارند و اقداماتی نیز انجام شده اما رشد مصرف بیش از رشد توسعه هاست.

طیب نیا در ادامه خاطرنشان کرد:  از نگاه یک بنگاه به نتیجه میرسیم که در سال های آتی همچنان این کمبود بواسطه رشد مصرف و عدم توسعه زیرساخت تولید انرژی وجود دارد.لذا هزارمگابایت نیروگاه سیکل ترکیبی ، 500 مگابایت بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور و 200 مگابایت نیروگاه بادی جز برنامه های فولاد مبارکه است که مراحل اجرایی آن در حال طی شدن است و پیشرفت خوبی نیز داشته است.از منظر دوم هرچه طی سنوات آتی در عرصه تولید انرژی رشد داشته باشیم ،در کنار آن رشد مصارف داخلی و گسترش شبکه مصارف را نیز شاهد هستیم که از یک منظر جزء برکات است و از یک منظر جزء چالش هاست.چراکه انرژی در کشور، یک انرژی یارانه ای است و زمانی که با این قیمت پایین این انرژی بدست مصرف کننده میرسد هیچ زمان نمیتوان با این قیمت ها به بهینه سازی مصرف انرژی رسید. 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی، راندمان وسایل گرمایشی در دنیا بالای 90درصد است درحالی که در ایران این راندمان 30 تا 45 درصد است.این مساله باعث آلودگی نیز میشود.عمده آلودگی ها بخاطر سوخت و ماشین ها و مصارف خانگی است.اتفاق بزرگی که باید بیفتد تا این معضل حل شود آن است که بحث فرهنگ سازی در حوزه مصرف پیگیری شود. باید زمانی که در تولید برق به مشکل برخوردیم ،مصارف خانگی کاهش پیدا کند نه اینکه شاهد قطعی برق صنعتی باشیم. درحالی که مشکل برق و گاز در همه جای دنیا وجود دارد اما در هیچ کشور توسعه یافته ای  این مساله رخ نمیدهد.قطعی برق مصرفی صنعت یعنی کاهش تولید ملی وکاهش درآمد ملی.

به گفته طیب نیا وزارت نیرو حمایت همه جانبه از این صنعت انجام داده و پشتیبانی های لازم را در جهت ساخت زیرساخت ها در حوزه انرژی بکار گرفته است.انتظار میرود وزارتخانه های دیگر مانند وزارت نفت نیز برای سرمایه گذاری در حوزه فولاد اقدام کند و زمینه را برای کمک این صنعت به دولت ایجاد کند.

او تاکید کرد : این صنعت توانست در حوزه بین الملل از جایگاه سی ام به جایگاه دهم برسد و  ظرفیت ها و زیرساخت هایی که ایجاد شده میتواند باعث آن شود که در سال های بعد بتوان به جایگاه بهتری هم رسید.

وی در ادامه اظهار کرد: در زمینه تامین نیاز ملی تقریبا به خودکفایی رسیده ایم. در کنار آن که محصولات خاص و ویژه نیز تولید شده اند،محصولات تجاری و عمومی نیز در داخل کشور تولید میشوند.

به گفته طیب نیا ظرفیت ایجاد شده در فولاد 40 میلیون تن است و تولید ما 30 میلیون تن در حالی که مصرف کشور20 میلیون تن است که این به آن معناست که صنایع دیگر متناسب با سرعت رشد فولاد رشد نکرده اند و گرنه باید میزان مصرف بالاتر می بود.

با این حال وی گفت: علی رغم ایجاد ظرفیت های بسیار در صنعت فولاد و بالاتر بودن نسبت به مصرف داخل و فراهم شدن زمینه صادرات محصولات این صنعت،متاسفانه امکان تولید متناسب با ظرفیت ایجاد شده نداریم.

وی افزود: در حوزه مواد اولیه این صنعت نیز مشکلاتی وجود دارد.به این معنا که علاوه بر حوزه زیرساختی که خارج از این زنجیره توسط دولت و حاکمیت باید پوشش داده میشد ،حوزه مواد اولیه و بالادست همین صنعت نیز رشد متناسب نداشته است.صنعت فولاد در حوزه صادرات عملکرد خوبی داشته است .البته امکان توسعه صادرات فراهم است به شرطی که زیرساخت های لازم تامین شود مانند راه و بنادر و اسکله ها.زمانی که این زیرساخت ها تقویت نشود نمیتوان از ظرفیت صنعت فولاد به خوبی بهره برد و این باعث میشود در افق های بعدی مانند افق 1404با بحران روبرو شویم.

طیب نیا خاطرنشان کرد: به علت مواجهه با تحریم های بین المللی در مقاطعی همه صادرات و واردات متوقف شد اما صنعت فولاد توانسته مشکلاتش را حل کند.اکنون در کنار آنکه صادرات انجام میشود،واردات کالاهای ضروری نیز انجام میشود و به لطف تحریم ها به درجه بومی سازی رسیده ایم. به طوری که بالغ بر90 درصد ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت فولاد بومی سازی شده اند.این تحریم ها نه تنها نتوانست آسیب جدی به صنعت فولاد بزند بلکه به یک نقطه قوت در این صنعت تبدیل شد. 

منبع: الف

کلیدواژه: فولاد مبارکه صنعت فولاد زیرساخت ها تحریم ها طیب نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۹۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا گیتی‌پسند اصفهان میزبان نیروی زمینی شهید شاملی کازرون

گیتی‌پسند هفته گذشته میزبان سپاهان نوین اصفهان بود و در ابتدای این دیدار از حریف خود عقب بود، اما در نیمه دوم موفق شد عملکرد بهتری از خود نشان دهد و نتیجه بازی را از آن خود کند.


در یکی دیگر از دیدار‌های هفته بیستم فولاد سپاهان نوین میهمان پیکان خراسان است.

سپاهان نوین نیز هفته گذشته میزبان گیتی‌پسند اصفهان بود، نوینی‌ها با اینکه در ابتدا از حریف خود پیش بودند، اما موفق نشدند نتیجه دیدار را حفظ کنند و در نهایت گیتیزن‌های اصفهانی بودند که پیروز دربی اصفهان شدند.


در یکی دیگر از دیدار‌های هفته بیستم لیگ‌برتر فرازبام خائیز دهدشت میزبان فولاد مبارکه سپاهان است.
در هفته گذشته سپاهان اصفهان میزبان پلیمر خلیج‌فارس بود و بازی مالکانه و قدرتمندی را از جانب فولاد مبارکه سپاهان شاهد بودیم تا در نهایت با اختلاف بسیار پیروز میدان شوند.


در دیگر دیدار این هفته پرواز هوانیروز اصفهان میزبان آلومینیوم اراک است؛ پرواز هوانیروز هفته گذشته میهمان نفت‌وگاز گچساران بود و در یک جدال نزدیک و پایاپای موفق به پیروزی نشد و با اختلاف یک گل نتیجه را واگذار کرد.

برنامه کامل هفته نوزدهم لیگ برتر هندبال
گیتی‌پسند اصفهان - نیروی زمینی شهید شاملی کازرون (ساعت ۱۵:۱۵)
زغال‌سنگ طبس - نفت‌وگاز گچساران (ساعت ۱۶)
پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد - صنعت مس کرمان (ساعت ۱۶)
پیکان خراسان - فولاد سپاهان نوین (ساعت ۱۶)
فرازبام خائیز دهدشت - فولاد مبارکه سپاهان (ساعت ۱۶)
پرواز هوانیروز اصفهان - آلومینیوم اراک (نامعلوم)

فرازبام خائیز دهدشت، زغال‌سنگ طبس، فولاد مبارکه سپاهان، پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد، نیروی زمینی شهید شاملی کازرون، صنعت مس کرمان، پرواز هوانیروز و نفت‌وگاز گچساران در لیگ هندبال نوجوانان موسوم به لیگ آیندگان شرکت کردند و بر این اساس یک امتیاز به مجموع امتیازات این تیم‌ها افزوده شده است.

تیم‌های فولاد مبارکه سپاهان، زغال‌سنگ طبس، نیروی‌زمینی شهید شاملی کازرون، نفت‌وگاز گچساران، پلیمر خلیج‌فارس خرم‌آباد، آلومینیوم اراک، گیتی‌پسند، پیکان سبزوار، پرواز هوانیروز، فرازبام خائیز دهدشت و صنعت مس کرمان که در مسابقات هندبال جوانان پسر شرکت کرده‌اند، یک امتیاز به مجموع امتیازات این تیم‌ها افزوده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود
  • اجرای پروژه هوشمندسازی در شرکت فولاد مبارکه
  • بازدید مسئولان از خط تولید فولاد مبارکه ثمرات بسیاری دارد
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • فردا گیتی‌پسند اصفهان میزبان نیروی زمینی شهید شاملی کازرون