Web Analytics Made Easy - Statcounter



نقش آلودگی هوا بر سلامت جنسی و باروری

تاثیر آلودگی هوا بر سلامت جنسی براساس مطالعات انجام شده آلودگی هوا می تواند بر سلامت جنسی ، توان جنسی مردان، باروری و جنسیت نوزادان تاثیر گذار باشد.

متاسفانه آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ایران روز به روز در حال افزایش است و عدم قانون گذاری صحیح و رعایت پروتکل های بهداشتی برای مصرف سوخت صحیح در کارخانجات ، تهران ، مشهد و سایر شهرهای بزرگی که شهرک های صنعتی در اطرافشان هستند را تبدیل به آلوده ترین شهرهای جهان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی هوا در کلان شهر تهران به قدری زیاد شده است که با چشمان غیر مسلح کاملا قابل دیدن است . آلودگی هوا بعد از استعمال دخانیات دومین علت مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیردار است. همزمان با افزایش آلودگی در شهرهای بزرگ و صنعتی ایران آمار ناباروری مردان و سقط جنین در زنان رو به افزایش گذاشته است.

آلودگی هوا می تواند بر تمام جنبه های سلامت فردی تاثیر گذار باشد. احتمالا از قبل با تاثیر منفی آلودگی هوا بر سیستم تنفسی و سلامت قلب و عروق و افزایش احتمال ابتلا به سرطان آشنایی دارید.

علاوه بر مورد بالا آلودگی هوا بر سلامت جنسی هم تاثیر گذار است و میتواند باعث ناباروری و عدم تمایل جنسی شود. احتمال خطرساز شدن آلودگی هوا بر سلامت جنسی بر افرادی که کدر مناطق صنعتی یا شهرهای آلوده کار میکنند بسیار بیشتر است.

توان جنسی مردان و آلودگی هوا

تاثیر آلودگی هوا در از بین رفتن باروری مردان

سلول جنسی مردانه یا اسپرم یکی از حساس ترین سلول های بدن انسان است. آلودگی هوا از یک سو باعث به هم خوردن تعادل هورمونی بدن می شود و از سوی دیگران ذرات معلق موجود در هوا از جمله هیدروکربن آروماتیک چند حلقه ای و کادمیم سرب جیوه برای اسپرم سمی هستند.

در نتیجه آلودگی هوا از یک سو باعث کاهش تولید اسپرم و کاهش حجم مایع منی ، کاهش کیفیت اسپرم و کاهش سرعت حرکت اسپرم می شود و از سوی دیگر باعث از بین رفتن اسپرم ها خواهد شد و میتواند عامل مهمی در از بین رفتن باروری مردان در شهرها و مناطق صنعتی با آلودگی هوا ایفا کند. مطالعات انجام شده نشان داده است که در 50 سال اخیر میزان اسپرم مردان به نصف رسیده است.

آلودگی هوا و سلامت جنسی

تاثیر آلودگی هوا بر کاهش هورمون های جنسی

براساس مطالعات انجام شده آلودگی هوا باعث کاهش 30 درصدی فعالیت جنسی در افراد می شود. متخصان باروری معتقدند که فلزات سنگین موجود در هوا تاثیر مستقیم بر هورمون های بدن دارند و سلامت جنسی را به خطر می اندازند. براساس بررسی های انجام شده در هند که یکی از آلوده ترین کشورهای دنیا محسوب می شود ، 15 درصد مردان در این کشور نابارور هستند.

آلودگی هوا به مرور زمان میتوانید سطح هورمون های جنسی زنانه و مردانه یعنی استروژن و تستسترون را کاهش دهد. کاهش هورمون های جنسی در بدن باعث کاهش میل جنسی و از بین رفتن سلامت زندگی جنسی فرد خواهد شد. برای پیشگیری از ناباروری و از بین رفتن میل جنسی در اثر آلودگی هوا می توانید از ماسک های چد لایه فیلتر دار استفاده کنید.

پیامدهای آلودگی هوا بر سلامت باروری

تاثیر آلودگی هوا بر سقط جنین

متخصصان زنان و زایمان عقیده دارند که آلودگی هوا میتواند تاثیر منفی بر بارداری سالم بگذارید و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.

بر اساس مطالعات انجام شده آلودگی هوا باعث کمبود وزن هنگام تولد ، محدودیت رشد جنین داخل رحم ، افزایش فشار خون بارداری و سقط خود به خودی جنین می شود.

تاثیر آلودگی هوا بر جنسیت جنین

از آنجا که اسپرم های حامل کروموزوم Y ( جنسیت مرد ) بسیار ضعیف تر از اسپرم های حامل کروموزوم X ( جنسیت زن ) هستند بنابراین در شرایط سخت مانند قرار گرفتن در مقابل آلاینده های موجود در هوا از جمله نیترات ، سرب و سایر فلزات سنگین سریعتر از بین می روند.

برخی از محققین بر این باورند که افزایش آلودگی هوا در دهه های اخیر باعث شده است تولد نوزاد پسر کاهش پیدا کند.

گردآوری : بخش زناشویی بیتوته

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟

ایتنا - برخی کارشناسان معتقدند استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی عامل اصلی افزایش اختلالات روحی و روانی به ویژه افسردگی در میان نوجوانان است. اما تا چه حد این ادعا صحیح است؟
گروهی از کارشناسان نظیر جاناتان هایت روانشناس اجتماعی معتقدند در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ میلادی با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، سقوط شدیدی در سلامت روان نوجوانان، به ویژه در میان دختران جوان روی داد.

آمارها از افزایش چشمگیر موارد بستری در بیمارستان به دلیل خودآزاری و خودکشی در میان نوجوانان آمریکایی در این بازه زمانی حکایت دارد.

با این حال، کارشناسانی چون اندرو پرزیبلسکی استاد دانشگاه آکسفورد این ادعاها را رد می‌کنند. پرزیبلسکی می‌گوید: به نظر نمی‌رسد اتفاق بزرگی برای سلامت روان در حال رخ دادن باشد. در برخی نقاط، شرایط برای نوجوانان بدتر شده اما شواهدی دال بر اینکه این روند نتیجه گسترش فناوری است، وجود ندارد.

داده‌های بین‌المللی نیز روندهای متفاوتی را در کشورهای مختلف نشان می‌دهند. در حالی که در بریتانیا و آمریکا افزایش نگران‌کننده‌ای در اختلالات خلقی نوجوانان دیده می‌شود، در کشورهایی مانند کانادا و کره جنوبی کاهش قابل توجهی در میزان افسردگی نوجوانان گزارش شده است.

محققان معتقدند جدا کردن تاثیرات فناوری از تغییرات در روش‌های تشخیصی و افزایش آگاهی نسبت به سلامت روان دشوار است. برخی نیز تاکید دارند که حتی اگر رسانه‌های اجتماعی بر رفاه نوجوانان تاثیر منفی داشته باشند، این تاثیر تنها بخش کوچکی از عوامل موثر است و نمی‌توان همه چیز را به آن نسبت داد.

ایمی اوربن از دانشگاه کمبریج در این باره می‌گوید: من فکر می‌کنم نگرانی در مورد گوشی‌های هوشمند بیش از حد مطرح شده و تا حدی درباره آن اغراق شده است."

در نهایت، کارشناسان تاکید می‌کنند زندگی افراد بسیار پیچیده است و نمی‌توان پدیده‌های اجتماعی گسترده را صرفاً به تاثیر یک عامل منفرد نسبت داد. آنها همچنین خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه و درک عمیق‌تر پیچیدگی‌های آن هستند.

دیگر خبرها

  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز