Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، نشست هم اندیشی و هم افزایی کاربرد فناوری های نوین کمک تولید مثلی در دام سبک" در دانشگاه جامع امام حسین (ع) و توسط مرکزعلم و فناوری امنیت غذایی و کشاورزی و با مشارکت بنیاد تعاون بسیج و همکاری سازمان بسیج عشایری کشور در محل آن دانشگاه برگزار شد .

در ابتدای مراسم علاءالدینی رئیس مرکز علم و فناوری امنیت غذایی و کشاورزی دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام) ضمن خوشامدگویی و تقدیر و تشکر از مهمانان و همکاران به ویژه سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرهنگ احمد سعیدی رئیس سازمان بسیج عشایری کشور؛ به اهمیت امنیت غذایی به عنوان یکی از حیاتی ترین مولفه‌های قدرت و تحقق امنیت ملی به عنوان جزء غیر قابل انکار تحقق تمدن اسلامی اشاره نمود و افزود اصلی‌ترین سیاست در این راستا نگاه به درون کشور می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور افزود در عشایر و روستاییان و تولیدکنندگان نیروهای انسانی متخصص فراوانی دارند و همچنین ظرفیت ژنتیکی بالایی در دام سبک در اختیار این قشر بوده که نیاز به توسعه دارند.

در ادامه سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این این نشست با اشاره به بسترسازی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جهت تامین امنیت مردم در ابعاد مختلف اظهار داشت که مردم سرمایه اصلی انقلاب هستند و ایران برای کشورهای همسایه یک الگو شده است.

وی در ادامه افزود به استناد اندیشکده های غربی ظرفیت نرم‌افزاری حاج قاسم سلیمانی که حلقه وصل نظام جمهوری اسلامی با مردم بوده است یک ارتباط موثر بوده که این ارتباط می بایست برای مسئولان یک الگو باشد.

شریف گفت: از مولفه‌های قدرت ، امنیت در ابعاد مختلف است و تلاش برای خنثی سازی فشارهای معیشتی به مردم جزو اولویت‌های سپاه بود و از نظر سپاه مردم سرمایه های انقلاب اسلامی هستند .

وی ضمن اشاره به ظرفیت بازارهای کشورهای همسایه افزود باید بتوانیم با برنامه ریزی و تقویت علمی و همینطور به کار بردن علم به عنوان یک ابزار قدرت در تمامی زمینه ها رشد کنیم .

وی ضمن تقدیر و تشکر از مرکز علم و فناوری امنیت غذایی و کشاورزی دانشگاه جامع امام حسین (ع) به دلیل ورود به این عرصه مهم و استراتژیک و همینطور برگزاری این نشست در پایان اظهار داشت: سپاه قطعاً از این کار حمایت می کند و ابراز امیدواری کردند که با مجاهدت و تلاش، این حرکت نیز در کشور به ثمر بنشیند .

بخش بعدی برنامه کلیپی از صحبت های مقام معظم رهبری مدظله العالی در مورد اهمیت علم و پژوهش و تبدیل علم و فناوری به تجاری سازی و ایجاد چرخه تولید و همچنین استفاده از علم در جهت افزایش قدرت در منطقه و ابزاری در جهت مقابله با زورگویان و دشمنان انقلاب پخش شد .

در ادامه احسان رومیانی پژوهشگر مرکز علم و فناوری امنیت غذایی و کشاورزی گزارشی از عملکرد و پروژه های این مرکز ارائه کرد.

وی در این گزارش به اهمیت عشایر در فرمایشات رهبری اشاره نمود و همچنین ظرفیت بالای دام سبک عشایر و نقش آنها در تولید گوشت قرمز دام سبک کشور و میزان تولید و وضعیت نا مطلوب و درصد پایین بهره‌وری دامداری توسط ایشان مورد بررسی قرار گرفت .

در ادامه بررسی ظرفیت‌های موجود کشور و نیز نقاط ضعف و قوت در زمینه استفاده از فناوری‌های تولید مثلی جهت بهبود ژنتیکی پرداخت و همچنین به چشم انداز پروژه تولید رویان و انتقال جنین دام سبک در سطح اشاره کردند و افزودند که گام نهایی شامل ارائه خدمات و پشتیبانی به کشورهای جهان اسلام و محور مقاومت است .

وی در نهایت گزارشی از پروژه مشترک این مرکز ودانشگاه شهرکرد در پژوهشکده فناوری جنین دام آن دانشگاه و دستاوردهای آن ارائه داد.

بعد از آن نصر اصفهانی رئیس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان ضمن اشاره به رده بندی کشورها در زمینه تولید گوسفند و ابراز تاسف برای کشتار دام‌های مولد اضافه کرد که ما باید همزمان با افزایش تولید توسط دامها کاری کنیم تا تولیدمثل ، دچار خسارت نشود .

وی همچنین اظهار داشت: با وجود داشتن ظرفیت بالا در دام سبک متاسفانه هنوز گزارش دقیقی از واریته ها و شناخت ژنتیکی از دام سبک در کشور نداریم.

نصر اصفهانی افزود در صورت بررسی تطابق پذیری نژادها ، آمیخته‌گری می‌تواند یکی از راهکارهای افزایش بهره وری و تولید قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به چالش های اقتصادی صنعت دامپروری مانند کمبود و گرانی نهاده های دامی،  به صرفه نبودن دامپروری  و عدم سرمایه گذاری در این صنعت اظهار داشت.

وی در پایان ضمن ارائه گزارشی از پیشینه تولید و انتقال جنین در دنیا و همچنین در ایران به وجود مراکز قوی و افراد متخصص و همچنین وجود تجهیزات و زیرساخت های لازم جهت تولید رویان اشاره کرد.

در ادامه اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: دو نگاه به کار تولید مثل در دام سبک اهمیت دارد؛ اول نگاه آکادمیک که شامل فناوری‌هایی از قبیل ivf ،کلونینگ و ... را شامل می شود و نگاه بعدی نگاه تجاری به این مسئله بوده که در این نگاه باید ابتدا اهداف خودمان را بشناسیم و بعد مسائل اصلی در این حوزه را مانند تولید مثل و غیره را اولویت بندی نماییم.

وی در ادامه به مباحثی مانند اصلاح نژاد و مدیریت گله پرداخت و افزود: اگر آمیخته گری به خوبی و با مدیریت و برنامه انجام نشود، برنامه‌ریزی برای تولید در آینده را با مشکل مواجه می‌کند .

خانیان همچنین اظهار داشت: اصلاح نژاد باید با اقلیم سازگار بوده یا این که از اقلیم قوی تر باشد و اگر برنامه ریزی بدون در نظر گرفتن محدودیت اقلیم، سیاست‌های کشور و اقتصاد صورت پذیرد شکست خواهد خورد.

وی همچنین افزود: باید چند جانبه به عوامل مختلف مانند تغذیه بهداشت و غیره بنگریم تا تمام تصمیمات بر اساس اکولوژی و اقلیم باشد.

سخنران بعدی نشست ابوالفضل شیرازی سرپرست مرکز بیوتکنولوژی پژوهشکده ابن سینا بود که به همفکری به هم افزایی در مباحث تولید مثلی برای افزایش بهره‌وری دام که یکی از الزامات اصلاح نژاد و بهبود نژاد است اشاره کرد و فرمود می‌شود با استفاده از تکنیک‌های تولید مثلی به این امر کمک کرد .

وی همچنین اظهار داشت: ارگان‌هایی مانند سپاه می‌توانند با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت های موجود این روند را به جلو برده و در زمینه‌های مختلف همه افراد متخصص می‌توانند با هم افزایی کارها را پیش ببرند .

وی در مورد مبحث تولید رویان و انتقال جنین، لازمه ی استفاده از تکنیک ovum pick up  را توجه به بحث ژنتیک دانست و ضمن اعلام آمادگی برای پیشبرد برنامه‌های امنیت غذایی افزود : تسریع شاخص‌های اصلاح نژادی تکثیر ۲۰ برابری حیوانات ممتاز گله را در پی خواهد داشت.

در ادامه ناصر شمس اسفندآبادی رئیس پژوهشکده جنین دام دانشگاه شهرکرد به سخنرانی پرداخت و بیان داشت که علی رغم قدمت چندین هزار ساله پرورش دام سبک در کشور کاربرد تکنیک های تولید مثلی و مدیریت تولید مثل در گله ها در سطح پایینی قرار دارد .

وی همچنین به افزایش پیشرفت ژنی و کاهش فواصل نسل‌ها و همچنین بهبود مدیریت تولید مثل و کاهش بیماری ها از فواید این تکنیک ها را نام برد و بهینه سازی روش های تولید مثل در دام سبک و تکنیک های جدید در زمینه اصلاح ژنتیکی که منجر به افزایش نرخ موفقیت می شوند و همچنین به تکنیک های انتقال رویان مانند لاپاراتومی و لاپاراسکوپی نیز اشاره کرد .

وی همچنین عوامل تأثیرگذار در آبستنی موفق و حفظ آبستنی و بهبود بخشیدن میزان آن با استفاده از انتخاب دام گیرنده و عواملی مانند وضعیت بدنی و تغذیه دام و همزمان سازی و غیره نیز اشاره کرد.

در ادامه مهدی وجگانی عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و به نقش سپاه پاسداران در تامین امنیت کشور و همین طور امنیت غذایی اشاره کرد و اذعان داشت: باید امنیت غذایی را با تامین دام های حلال گوشت پیش ببریم .  

وجگانی همچنین اضافه کرد: با توجه به اینکه مسائل و مشکلات گله‌های مختلف با هم متفاوت است، لذا می بایست برنامه ریزی جداگانه‌ای در این زمینه انجام شود .

وی همچنین به شناسایی ظرفیت‌های تولید در کشور در پیشبرد اهداف و امنیت غذایی و همچنین توجه به تغذیه دام‌ها ، شناخت دقیق خصوصیت‌های تولیدمثلی برنامه ریزی دقیق برای بهره گیری از هر تکنولوژی اشاره کرد.

در ادامه نیز خانم جعفرپور عضو هیئت علمی پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان ارائه‌ای را در مورد نقش فناوری‌های تولید مثلی در افزایش بهره وری دام سبک در این نشست بیان کردند.

در پایان علاءالدینی رئیس مرکز علم و فناوری امنیت غذایی و کشاورزی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام به جمع‌بندی موضوعات مختلف مطرح شده در این نشست پرداخت .

وی با اشاره به بیان نظرات موافق و مخالف در این نشست بیان داشت که این نشانه از متخصصان امر بوده و ما آن را به فال نیک گرفته و امیدواریم با یک حرکت رو به جلو کار قوی تر و موثر تر انجام شود.

وی همچنین نشست برگزار شده را در راستای محور بهبود ژنتیکی دام سبک که یکی از چهار محور فعالیت‌های این مرکز که شامل خوراک دام، آموزش ، بهداشت و بهبود ژنتیک دانسته و اظهار داشت با توجه به فرمایشات اساتید کارهای خوب و موثری در تمامی این محور ها طی سالیان گذشته انجام گرفته است و ان‌شالله در آینده خبرهای خوبی را مخصوصاً در حوزه خوراک دام خواهیم داشت .

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: علاء الدینی اصلاح نژاد دام نصر اصفهانی دانشگاه جامع امام حسین تولید مثلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تولید مثل ضمن اشاره برنامه ریزی اصلاح نژاد دام سبک دام سبک بهره وری تکنیک ها دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۴۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروزه فناوری نانو در علوم مختلف کاربرد‌های زیادی پیدا کرده است.صنعت ساختمان، بهداشت و درمان، مواد آزمایشگاهی، خودرو، نفت، پتروشیمی، گاز، کشاورزی و ... از جمله صنایعی هستند که با نانو عجین شده‌اند. در این میان طی یکی دو دهه اخیر، محصولات و خدماتی هم به عموم مردم عرضه می شود.

یکی از حوزه‌های اصلی کاربرد فناوری نانو، حوزه سلامت و پزشکی است؛ نانوتکنولوژی، در این حوزه کاربرد ویژه‌ای در دارورسانی به اندام‌های مختلف، تشخیص و درمان سرطان، ترمیم دندان، تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری‌ها و.... دارد.

امروزه متخصصان و پژوهشگران دنیا برای بهبود زخم‌ها و درمان بیماری‌ها و مراقبت از پوست و رعایت بهداشت دهان و دندان با بکارگیری از مواد نانو کوچک، داربست‌های نانو، الیاف نانو و مواد زیستی راهکار‌های فناورانه زیادی ارائه کرده‌اند؛ راهکار‌هایی که می‌تواند گره‌ای از مشکلات حوزه بهداشت و درمان باز کند.

از آنجایی که محصولات نانوی ایرانی در حوزه بهداشت و درمان به تولید رسیده درصدد هستیم که تعدادی از این محصولات را معرفی کنیم.

پانسمان حاوی نانوذرات نقره با خاصیت آنتی‌باکتریال، داروی تزریقی شیمی درمانی حاوی نانولیپوزوم، کیت استخراج مغناطیسی RNA ویروسی بر پایه نانوذرات،ژل موضعی آمفوتریسین B حاوی نانو مواد، ژل موضعی آمفوتریسین B حاوی نانو مواد، کپسول مکمل زینک حاوی نانوذرات اکسید روی، کرم ضدآفتاب حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم، فوم ضدعفونی‌کننده دست حاوی نانو ذرات نقره، پارچه اسپان‌باند پوشش داده شده با نانوالیاف، بالش زیرنشیمن طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات، کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات از جمله  این محصولات هستند.

پانسمان حاوی نانوذرات نقره با خاصیت آنتی‌باکتریال

در صورت بروز هر گونه آلودگی در محل زخم، عوارضی از جمله التهاب، ترشحات فراوان چرکی و از هم گسیختگی در پی دارد. بنابراین اهمیت یک پانسمان عاری از میکروب و آلودگی برای بهبود و ترمیم زخم و محل سوختگی بسیار مهم است.

پژوهشگران یک شرکت فعال در زمینه مراقبت از پوست برای رفع این چالش موفق به تولید پانسمان حاوی نانوذرات نقره با خاصیت آنتی‌باکتریال شده‌اند که قادر به از بین بردن طیف وسیعی از باکتری‌ها است.

نانوذرات نقره به‌علت ر‌هایش یون نقره و اتصال آن‌ها به پروتئین‌های حاوی گوگرد در سطح غشای باکتری‌ها، امکان ورود به زنجیره تنفسی باکتری و تغییر در مورفولوژی زنجیره را فراهم می‌کند و در نهایت با اثرگذاری بر فرایند مرگ سلولی منجر به مرگ میکروب‌ها می‌شود.

داروی تزریقی شیمی درمانی حاوی نانولیپوزوم

داروی «دوکسوروبیسین» معمولا در درمان طیف وسیعی از سرطان‌ها از جمله بدخیمی‌های خونی، بسیاری از انواع کارسینوما و سارکوم‌های بافت نرم استفاده می‌شود.

فرمولاسیون این فراورده به شکلی است که دوکسوروبیسین را به داخل حامل‌های نانولیپوزومی وارد کرده و با افزایش نفوذپذیری و پایداری، دارو را در بافت تومور آزاد می‌کند. این حامل لیپیدی با نشت کمی که دارد باعث کاهش عوارض جانبی دوکسوروبیسین می‌شود؛ به این شکل سمیت قلبی این دارو که جزء خطرناک‌ترین عوارض جانبی آن است، کاهش می‌یابد.

در حال حاضر پژوهشگران یکی از شرکت‌های داروسازی ایران برای رفع عارضه دوکسوروبیسین موفق به تولید آن در ساختار نانولیپوزومال شده‌اند؛ قطر ذرات تقریبا ۱۰۰ نانومتری فرمولاسیون نانولیپوزومی، باعث افزایش تجمع دوکسوروبیسین در بافت تومور با مکانیسم افزایش نفوذپذیری و نگهداری می‌شود.

اجزای لیپیدی تشکیل‌دهنده فرمولاسیون نانولیپوزومی دارای درجه حرارت عبور فاز بالا هستند و این باعث انکپسولاسیون پایدار و بالای داروی دوکسوروبیسین در لیپوزوم می‌شود و همچنین از آزادسازی دارو در خون جلوگیری می‌کند.

کیت استخراج مغناطیسی RNA ویروسی بر پایه نانوذرات

استخراج نوکلئیک اسید‌ها (RNA) جزء کلیدی در شناسایی و مطالعه فعالیت‌های زیستی و تشخیص بیماری‌ها است. روش‌های متعددی برای استخراج این ترکیبات وجود دارد که با توجه به هزینه تمام شده، کیفیت و سرعت استخراج، متفاوت هستند.

کیت استخراج مغناطیسی RNA ویروسی بر پایه فناوری نانو، استخراج نوکلئیک اسید ویروسی (RNA) را با سرعت و کیفیت بالا انجام می‌دهد. در این کیت ابتدا بافت اطراف سلول باز شده و نوکلئیک اسید به نانو بید‌های مغناطیسی متصل می‌شود. سپس نانو بید‌ها توسط یک آهن‌ربا از باقی محلول جدا شده و توسط محلول شست و شو تمیز شده و در مرحله بعد نوکلئیک اسید خالص از نانو بید‌ها جدا می‌شود.

همچنین استفاده از نانوذرات به‌دلیل ایجاد خصوصیات منحصربه فرد موجب پدید آمدن نسل جدیدی از کیت‌های استخراج و شناسایی شده است.

در حال حاضر پژوهشگران یکی از شرکت‌های داروسازی ایران در این زمینه موفق به تولید کیت استخراج مغناطیسی RNA ویروسی بر پایه نانوذرات شده‌اند.

ژل موضعی آمفوتریسین B حاوی نانو مواد

سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت است که عامل آن نوعی انگل است. یکی از موادی که می‌تواند بر آن غلبه کند، مولکولی دارویی به نام آمفوتریسین B است.

آمفوتریسین B، داروی ضد انگل و ضد قارچ موثری است که برای درمان بیماری سالک به‌کار می‌رود. به علت ایجاد سمیت کلیوی توسط این دارو فرمولاسیون‌های لیپوزومال می‌تواند برای دارورسانی هدفمند مورد استفاده قرار گیرد. ازاین‌رو پژوهشگران یکی از شرکت‌های دارویی ایران موفق به تولید ژل موضعی آمفوتریسین B فرم لیپوزومی شده‌اند که از تاثیرات مخرب این دارو بر بدن می‌کاهد و باعث افزایش نفوذ و انتقال به سطح قارچ می‌شود؛ نانولیپوزوم‌های ۱۰۰ نانومتری حاوی داروی آمفوتریسین B است که پس از مصرف موضعی میزان نفوذ دارو به اپیدرم و درم و نهایتا ماکروفاژ‌های آلوده به انگل لیشمانیا را افزایش می‌دهد.

در نتیجه دارو با غلظت بالا در مجاورت انگل آزاد می‌شود. بنابراین استفاده از لیپوزوم کارایی و اثربخشی آمفوتریسین B را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

کپسول ژلاتینی نرم نانومیسل‌های حاوی کورکومین

«کورکومین» ماده جز فعال گیاه پایا، معمولا با نام زردچوبه شناخته می‌شود. به طور کلی مهمترین اثرات بیولوژیکی زردچوبه و کورکومین اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، و پیشگیری‌کننده از سرطان است.

این ویژگی‌ها سبب شده است که این ماده در درمان بیماری‌های مختلفی همچون زخم، دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماری‌های قبلی و عروقی، ریوی و آرتریت استفاده شود. این ماده همچنین مانع از تشکیل لخته خون شده، پایین آورنده کلسترول بوده و باعث بهبود عملکرد کبد و دستگاه گوارش می‌شود.

یکی از معضلات کورکومین حلالیت کم آن در محیط آبی بدن است. در حال حاضر یکی از شرکت‌های داروسازی ایران برای رفع این معضل و به منظور افزایش کارآیی کورکومین، شکل نانویی آن را تولید کرده‌اند؛ این نانومیسل‌های کروی شکل باعث افزایش حلالیت در آب کورکومین می‌شوند. این نانومیسل‌ها در محیط اسیدی معده حداقل ۶ ساعت پایدارند و از بین نمی‌روند بلکه به صورت دست نخورده به روده کوچک می‌رسند.

نانومیسل‌ها پس از رسیدن به روده کوچک، انتقال کورکومین را از لایه آب دست نخورده موجود در سطح سلول‌های اپتلیال روده‌ای که یک سد در برابر جذب ترکیبات محلول در چربی می‌باشد تسهیل کرده و باعث افزایش جذب کورکومین از راه خوراکی می‌شوند.

شربت آهن حاوی نانولیپوزومال

کم‌خونی ناشی از فقر آهن شایع‌ترین نوع آن در سراسر جهان است. از علل شایع فقر آهن و علت کم خونی می‌توان به مصرف ناکافی آهن به دلیل رژیم غذایی ضعیف یا رژیم‌های محدودکننده، بیماری التهابی روده، افزایش نیاز آهن در دوران بارداری و خونریزی در طی دوره‌های قاعدگی شدید یا خونریزی داخلی اشاره کرد.

کمبود آهن در کودکان می‌تواند عواقب عصبی قابل‌توجهی داشته باشد و مکمل آهن یک درمان انتخابی موثر است. با این حال، در مکمل‌های آهن تولیدی به روش‌های سنتی به دلیل تماس آهن با اسید معده موجب مشکلات گوارشی و کاهش جذب آن در بدن می‌شود.

بنابراین فرمولاسیون آهن با راندمان جذب بالا که به راحتی حمل شود به طور بالقوه می‌تواند کاربرد گسترده‌ای در نوزادان مبتلا به کمبود آهن پیدا کند. برای برطرف کردن این چالش، پژوهشگران یکی از شرکت‌های داروسازی ایران موفق به ساخت شربت آهن ۱۰ میلی‌گرم حاوی آهن لیپوزومال شده است.

سیستم‌های دارورسانی در مقیاس نانو، مانند نانولیپوزوم‌ها، می‌توانند به افزایش قابلیت جذب ترکیبات فعال در بدن و محافظت از آن‌ها در طول فرآیند گوارش کمک کنند.

کپسول مکمل زینک حاوی نانوذرات اکسید روی

عنصر روی یکی از مهمترین مواد معدنی مورد نیاز بدن است که نقش بسیار مهمی در سلامتی هر فرد دارد. کمبود روی در بدن می‌تواند عواقبی چون تأخیر رشد، ضعف سیستم ایمنی، افزایش خطر عفونت‌ها، نقص در غدد جنسی، بی‌اشتهایی، اسهال، از دست دادن وزن، تاخیر در بهبود زخم‌ها، نقص در تکامل لوله عصبی در جنین، ریزش مو و کچلی، اختلال ذهنی، ضایعات پوستی و … داشته باشد.

بنابراین زینک یکی از املاح ضروری با طیف وسیعی از عملکرد‌های بیولوژیک در تغذیه انسان است از این‌رو یکی از شرکت‌های داروسازی برای رفع این مسئله موفق به تولید کپسول مکمل زینک حاوی نانوذرات اکسید روی شده‌اند که موجب جذب و کارآمدی بهتر روی می‌شود؛ ذرات اکسید روی در ابعاد نانومتری دارای خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی در مقایسه با حالت غیر نانومتری هستند.

از این جمله می‌توان به نسبت سطح به حجم و واکنش‌پذیری بالاتر اشاره کرد. با کوچک‌تر شدن و رسیدن ذرات اکسید روی به ابعاد نانومتری، واکنش‌پذیری شیمیایی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند به این ترتیب موجب افزایش جذب روی در بدن و بهبود سلامت و بهره‌وری می‌شود.

خمیر دندان ترمیم‌کننده و ضدحساسیت حاوی نانو مواد

حساسیت دندانی به دلایل مختلفی مانند از بین رفتن بافت لثه، پوسیدگی دندان، شکستگی یا ترک‌خوردگی دندان، تحلیل رفتن لثه، ساییدگی مینا و ریشه دندان در هنگام خوردن و آشامیدن مواد غذایی سرد، گرم، اسیدی و چسبناک و حتی تنفس هوای سرد با دهان ایجاد می‌شود.

شدت این درد ممکن است کم و زیاد باشد و گاهی نیز موقتا از بین برود، اما بی‌توجهی به این مشکل می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌های دهان و دندان شود.

همچنین هنگامی‌که مینای دندان پوسیده شود برای همیشه از بین خواهد رفت. خمیر دندان ترمیم‌کننده می‌تواند با پر کردن پوسیدگی‌های جزئی ایجاد شده به روی مینای دندان به تقویت آن‌ها کمک کند. پژوهشگران یکی از شرکت‌های تولید‌کننده خمیردندان برای رفع این چالش خمیر دندان ترمیم‌کننده و ضدحساسیت حاوی نانومیله‌های منیزیم هیدروکسی آپاتیت کربناته‌شده تولید کرده‌اند؛ نانو هیدروکسی آپاتیت توانایی قوی برای پیوند با پروتئین‌ها و همچنین با قطعات پلاک و باکتری‌ها در خمیردندان دارد.

این توانایی به‌دلیل اندازه نانوذرات است که به‌طور قابل توجهی سطح ویژه را که پروتئین‌ها می‌توانند به آن متصل شوند، افزایش می‌دهد. علاوه‌بر این، نانو هیدروکسی آپاتیت همچنین به‌عنوان پرکننده عمل می‌کند زیرا سوراخ‌ها و فرورفتگی‌های کوچک روی سطح مینا را ترمیم می‌کند، عملکردی که با اندازه کوچک ذرات تشکیل‌دهنده آن افزایش می‌یابد.

کرم ضدآفتاب حاوی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم

پوست بدن انسان به‌طور طبیعی فاقد توانایی لازم جهت مقابله با اثرات سوء ناشی از پرتو‌های نور آفتاب است. قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید برای مدت طولانی معمولا آسیب‌زا بوده و منجر به خشک شدن پوست می‌شود. در حال حاضر بر این باورند که با جلوگیری از آسیب‌های ناشی از نور خورشید می‌توان از اکثر سرطان‌های پوست جلوگیری کرد.

به‌طور کلی در کرم‌های ضد آفتاب، برای جذب پرتو‌های مضر از جاذب‌های شیمیایی و فیزیکی استفاده می‌شود که جاذب‌های شیمیایی موجب بروز آلرژی در برخی افراد می‌شود.

از سوی دیگر فرآورده‌های حاوی جاذب‌های شیمیایی جهت مصرف خانم‌های باردار و کودکان توصیه نمی‌شود. پژوهشگران یکی از شرکت‌های داروسازی برای رفع این مسأله با بهره‌گیری از فناوری نانو توانسته‌اند کرم ضد آفتاب فاقد جاذب شیمیایی SPF۵۰ حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم تولید کنند که احتمال بروز واکنش‌های التهابی و آلرژی را به حداقل می‌رساند.

فوم ضدعفونی‌کننده دست حاوی نانو ذرات نقره

برخی از نانو ذرات به‌عنوان عوامل ضد‌میکروبی قوی، موجب از بین رفتن طیف وسیعی از میکروب‌ها می‌شوند. پژوهشگران یکی از شرکت‌های ایران برای رفع این چالش موفق به تولید فوم ضد عفونی‌کننده دست حاوی نانو ذرات نقره شده است که قادر به از بین بردن طیف وسیعی از باکتری‌های بیماری‌زا است.

نانوذرات نقره به علت ر‌هایش یون نقره و اتصال آن‌ها به پروتئین‌های حاوی گوگرد در سطح غشای باکتری‌ها، امکان ورود به زنجیره تنفسی باکتری و تغییر در مورفولوژی زنجیره را فراهم می‌کند و در نهایت با اثرگذاری بر فرایند مرگ سلولی منجر به مرگ میکروب‌ها می‌شود.

پارچه اسپان‌باند پوشش داده شده با نانوالیاف

این محصول که توسط پژوهشگران یکی از شرکت‌های فعال در زمینه تولید ماسک‌های تنفسی تولید شده است قابلیت جذب درصد بالایی از آلاینده‌ها و ذرات معلق با اندازه ۳۰۰ نانومتر را دارد؛ نانوالیاف در مقایسه با الیاف با قطر بیشتر نسبت سطح به حجم بالایی دارند.

علاوه بر این، بستر‌های تولید شده با نانوالیاف درصد تخلخل بالا اما اندازه حفرات کوچکی دارند. اندازه حفرات کوچک در عبور مولکول‌های هوا به داخل ماسک اختلالی ایجاد نمی‌کند، در عین حال از عبور ذرات گردوغبار، باکتری‌ها و ویروس‌ها تا درصد بالایی جلوگیری می‌کند.

استفاده از الیاف نانومتری با قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر در ماسک تنفسی موجب افزایش راندمان آن در ممانعت از عبور ذرات گرد و غبار و آلودگی می‌شود. از سوی دیگر، میزان افت فشار ماسک بر پایه نانوالیاف در مقایسه با ماسک معمولی (در راندمان فیلتراسیون برابر) کمتر خواهد بود.

کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات

امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و بالا رفتن میانگین سنی جامعه، مشکلات ارتوپدی نیز در حال افزایش است. عدم تشکیل شدن قوس کف پا و یا به عبارتی صافی کف پا باعث فشار‌های غیرطبیعی وزن بدن به کف پا شده که عوارض ناشی از فشار باعث درد زانو، لگن و کمر می‌شود.

کفی‌های طبی مخصوص صافی کف پا با داشتن برجستگی‌های متناسب با قوس کف پا و ساختار کف پا باعث حفظ چارچوب پا می‌گردد. کفی‌ها به عنوان قسمت داخلی کفش، مستقیما با پای انسان در تماس هستند.

تعرق پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده باعث رشد باکتری و قارچ بین انگشتان و بیماری‌های عفونی می‌شود. پژوهشگران یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو برای حل چالش‌های مطرح شده موفق به تولید کفی طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات شده‌اند.

بالش زیرنشیمن طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات

نشستن طولانی مدت از آنجایی که وزن بالاتنه روی نشیمنگاه وارد می‌شود، می‌تواند باعث درد در این ناحیه شود. علاوه‌بر این فشار وزن بالاتنه که روی مهره‌های پایین ستون فقرات قرار دارد، می‌تواند باعث آسیب به این مهره‌ها شود.

خانم‌های باردار، اشخاصی که به تازگی عمل جراحی کرده‌اند و به‌طور کلی کسانی که مدت طولانی در روز در وضعیت نشسته قرار دارند، ممکن است این درد را تجربه کرده باشند که استفاده از زیرنشیمن با خصوصیات ارگونومیک و آناتومیک، وضعیت صحیح نشستن را ایجاد می‌کند.

علاوه‌بر آن فشار را از ناحیه دنبالچه و دیسک‌های بین مهره‌ای بر می‌دارد و امکان گردش آزاد هوا و بهبود سریعتر زخم‌های احتمالی را فراهم می‌کند.

همچنین این زیرنشیمن‌ها مستقیما با بدن انسان در تماس هستند که موجب رشد باکتری و قارچ روی سطح آن می‌شود، از اینرو پژوهشگران یکی از شرکت‌های فعال در این زمینه برای حل چالش‌های مطرح شده، موفق به تولید زیرنشیمن طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات شده‌اند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • ۷ شهرداری استان اردبیل ارتقای درجه پیدا کرد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود