Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، بهروز طلایی به‌مناسبت روز جهانی تیروئید اظهار کرد: ید از نظر تغذیه‌ای، ریز مغذی است که نقش موثری بر اعمال حیاتی بدن دارد و مهمترین کار آن در ارتباط با غده تیروئید و ساخته شدن هورمون‌های تیروئید است.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و متخصص تغذیه ادامه داد: هورمون‌های تیروئید در تنظیم متابولیسم بدن نقش دارند از جمله در  سوخت و ساز مواد غذایی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی، عملکرد طبیعی مغز و عملکرد طبیعی سلول‌ها و اختلالات ناشی از کمبود ید را شامل بیماری گواتر، کم‌کاری تیروئید، کرتینیسم، اختلال در تولید مثل، مرگ و میر کودکان و کاهش ضریب هوشی می‌توان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیماری گواتر قابل رؤیت‌ترین نشانه کمبود ید است و  شیوع گواتر هم در جامعه وجود دارد. آسیب‌های مغزی، عقب‌ماندگی‌های جسمی و روانی، مرگ و میر کودکان عوارض جدی‌تر ناشی از کمبود ید است.  

این متخصص تغذیه عنوان کرد: دو روش بررسی گواتر و تعیین ید ادرار برای ارزیابی شدت کمبود ید قابل انجام است.

وی افزود: قدیمی‌ترین، مناسب‌ترین و کم‌خرج‌ترین روش پیشگیری و مبارزه با اختلالات کمبود ید، مصرف نمک یددار است و نمک‌های تصفیه‌شده چون خلوص بالایی دارند، ید موجود در آن بهتر حفظ می‌شود.

طلایی خاطرنشان کرد: نمک‌های یددار نباید به‌مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار بگیرند چون به‌راحتی ید از دست می‌رود همچنین نمک‌های یددار در ظروف پلاستیکی، چوبی، سفالی و شیشه‌ای که سرپوش دارند، باید نگهداری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: حرارت و طبخ غذا موجب تخریب ید موجود در نمک می‌شود، بنابراین نمک یددار در مرحله پایانی طبخ غذا اضافه شود تا ید موجود در آن حفظ شود.

وی گفت: ناخالصی‌هایی مانند سولفات کلسیم یا سولفات  منیزیم که هم‌رنگ نمک است، گل‌ولای که موجب تیرگی رنگ نمک می‌شود همچنین فلزات سنگین مثل سرب، جیوه ،کادمیوم، آرسنیک هستند که مضرات بسیاری برای سلامت بدن دارند، پس توصیه بر این است از نمک‌های یددار تصفیه‌شده استفاده شود.

طلایی در ادامه اظهار داشت: مصرف نمک‌های تصفیه‌نشده عوارض بسیاری در کبد، کلیه و ریه دارد و چون ناخالصی‌های زیادی دارند شوری نمک مشخص نمی‌شود به‌همین دلیل مصرف این نمک‌ها بیشتر می‌شود، بنابراین خطر فشار خون و  بیماری‌های قلبی و عروقی هم بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به کاهش جذب ریزمغذی‌های دیگر مثل آهن و روی به‌دلیل ناخالصی که در نمک وجود دارد، ادامه داد: از نظر منابع غذایی ید، جلبک دریایی، میگو، صدف، انواع ماهی‌های آب شور از منابع خوب ید هستند و دانه‌های غلات، حبوبات و میوه‌ها از نظر ید خیلی فقیرند. 

متخصص تغذیه تصریح کرد: برخی از مواد غذایی حاوی موادی هستند به نام گواتروژن که مصرف مداوم آن فرد را مستعد اختلالات تیروئید می‌کند، در اصل این گواتروژن‌ها جذب یا مصرف ید در غده تیروئید را مختل می‌کند. غذاهایی مانند انواع کلم، شلغم، بادام زمینی، سیب زمینی قرمز، لوبیا و سویا که به‌صورت خام مصرف می‌شوند، حاوی مواد گواتروژن هستند.

وی در پایان نیاز به ید روزانه در دوران بزرگسالی ۱۵۰ میکروگرم، در دوران بارداری ۲۲۰ میکروگرم و در دوران شیردهی را ۲۹۰ میکروگرم عنوان کرد.

انتهای پیام/۳۳۸۸/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: تیروئید عملکرد کودکان کرمان کمبود ید نمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان از رشد تولید محصولات کشاورزی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سیروس ابراهیمی، ظهر امروز در جلسۀ تنظیم بازار لرستان گفت: کارگروه  تنظیم بازار یکی از کارگرو‌ه‌های مهم است که مسائل بازار، تولید، عرضه، مصرف، قیمت  و نظارت در این کارگروه مطرح می‌شود.

او اضافه کرد: تولید محصولات کشاورزی در لرستان در تمام زیربخش‌ها رشد خوبی در سال گذشته داشته‌است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

ذخیره‌سازی 1500 تن مرغ منجمد در لرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به افزایش تولید مرغ، تخم‌مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در این استان، یادآور شد: تولید گوشت مرغ بیش از نیاز است و باید به دیگر استان‌ها صادر شود.

ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مصوبات امروز جلسه تنظیم بازار تحویل سبوس گندم به دامداران بود، یادآور شد: سهمیه گندم کارخانجاتی که به تعهد خود برای تحویل سبوس گندم به دامداران عمل نکنند قطع می‌شود.

انتهای پیام/644/

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها